Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs

  Zo voorkom je krassen op de vloer

   

  Ben je op zoek naar een mooie vloer, dan wil je deze waarschijnlijk ook zo lang mogelijk mooi houden. En toch zijn er verschillende vloeren waar krassen en andere beschadigingen snel op zichtbaar zijn. Hoe kun je krassen op de vloer toch voorkomen? We geven je een aantal praktische tips!  1. Investeer in een goede vloer

  Een vloer van hoge kwaliteit zoals een specifiek laminaat met v-groef kan er al voor zorgen dat er minder beschadigingen en krassen zichtbaar zijn. De eenmalige investering in een goede vloer kost je misschien wat van je budget, maar zorgt er ook voor dat je jezelf in de toekomst geen zorgen hoeft te maken over krassen en andere beschadigingen. Plaats eventueel een vloerkleed op plekken waar veel gelopen wordt zoals de hal om eventuele beschadigingen alsnog te voorkomen.

   

  1. Zorg voor goed onderhoud

  Het is ontzettend belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Onderhoud je deze niet voldoende, dan is de bescherming tegen vlekken en schade minder sterk. Hoe je de vloer het beste kunt onderhouden hangt af van de afwerking van de vloer - maar zorg er hoe dan ook dat je eens in de zoveel tijd wat aandacht aan de vloer besteedt. Zo voorkom je krassen en gaat je vloer langer mee!

   

  1. Schoenen uit

  Sommige schoenen laten sporen achter, en vieze schoenen kunnen beschadigingen aanbrengen. Om krassen en viezigheid op de vloer te voorkomen zou je het beste de schoenen altijd uit kunnen doen wanneer je binnenkomt. Zet een lekker warm paar slippers klaar waar je in huis op rond kunt lopen, en doe de schoenen pas weer aan wanneer je naar buiten gaat. Wil je de schoenen toch in huis aanhouden? Zorg dan dat ze schoon zijn en dat je ze bij binnenkomst even goed veegt.

   

  1. Verzorg de huisdieren

  Lange nagels van een hond, kat of ander huisdier kan kleine beschadigingen op de vloer achterlaten. Hoewel je de eerste kleine krasjes wellicht niet ziet, zullen ze uiteindelijk helaas toch op gaan vallen. Houdt de nagels van huisdieren dus netjes om krasjes en beschadigingen te voorkomen!

   

  1. Bescherm je vloer

  Er zijn verschillende manieren om je vloer te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan plakviltjes of vilt met schroefjes die je onder stoelen en andere meubelstukken installeert om krassen te voorkomen! Naast vilt zijn er ook andere materialen beschikbaar die dit soort oppervlakkige (of soms zelfs diepe) krasjes kunnen voorkomen. 

   

  Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Wat heb jij gedaan om krassen op de vloer te voorkomen?